5 Tips dapat Buffered Earning ( BE ) Nuffnang

on 28.7.11


1. Pastikan blog korang lebih dari 100 UV.
Kalau dapat lebih lagi bagus. 100 uv sehari tu minima je. Kalau  blogger-blogger otai boleh dapat lebih banyak lagi uv sehari.

2.  Rajin blogwalking dan bagi komen yang bernas pada entri blogger lain.
Dengan cara tu.. Blogger tersebut akan datang ke blog korang. Kalau setakat bagi komen 'nice entri'.. tak tertarik langsung nak lawat balik. Page Views akan meningkat dan UV
pun akan meningkat kalau diorang datang kan. Ini penting kerana setelah dapat BE.. Duit yang korang dapat bergantung kepada pengunjung yang datang ke blog.

3. Pastikan blog korang ada pengunjung tetap.
Korang kena berbaik dengan blogger- blogger lain. Cari la paling kurang 20 orang blogger.. kiranya blog korang ade pengunjung tetap la setiap hari.. So, korang target.. Kalau dia orang ni buat entri baru.. korang terus la komen. Kalau jadi 1st yang komen lagi untung.

4. Update selalu Blog manager pada Nuffnang korang tu.
Setiap 2 minggu or setiap bulan kena update sebab ni yang nuffnang bagi tau aku pada soalan yang aku hantar pada mereka.. kalau boleh pilihan kena betul, ini effect advertisement yang korang akan dapat nanti.

5. Hantar tiket/ soalan kepada Nuffnang.
Tiket ni lebih kurang kita hantar soalan or beri apa-apa pendapat pada nuffnang.. So, dengan cara itu.. team nuffnang akan tau kewujudan blog kita kerana mereka akan membalas setiap soalan yang kita berikan. Tanya je apa-apa soalan.
Entri ni untuk panduan dan perkongsian je ok. Gambar bawah ni contoh kalau korang dapat BE. Kalau nampak iklan ni, klik ok :0



Iklan Text :
1- Rahsia Mudah Hamil - Tips Kesuburan Untuk Wanita
2- Buat Duit dengan Kitab Teknik SEO
3- Panduan Video Lengkap Membina Blog WordPress Sendiri
4- Panduan Lulus MUET

Ranking: 5
Comments
27 Comments

{ 27 Komen... read them below or add one }

Cik Azizah said...

wah BE baru!! jelesnya...nak BE! hehee good job!! semua dah amalkan. lalalala :)


July 28, 2011 at 1:32 PM
teynteyn the doll said...

macehhh...teyn belum penah dpt be lagi walau pon dh buat semua di atas;P


July 28, 2011 at 1:41 PM
Dianaa said...

Wahh! Kasi tips. Sharing is caring kan? Heee. Thanks abang terbelog :D


July 28, 2011 at 1:46 PM
cunndaa said...

mekasih.....
baru lepas hantar tiket semalam...^^


July 28, 2011 at 1:48 PM
Ellen said...

info yang menarik..thanks ya kerana sharing..dah lama tak guna nuffnang..nak guna kat blog baru ellen....


July 28, 2011 at 2:31 PM
Umi Asura Sanusi said...

saya tengah buat tips yg no 2 ni..hehe


July 28, 2011 at 3:05 PM
Fathiah Hamim said...

semuaaa betul! tiket tuh boleh kata tiap bulan aku anta. haha padahal jawapan dia lebih kurang ja. =D


July 28, 2011 at 3:54 PM
tieha ismail said...

hahah...letak memang letak...tapi tak bercara pon...kalo ada alhamdulillah la...anyway...congrats auuww


July 28, 2011 at 4:59 PM
harrazdani said...

thanks bro...nanti nak cuba tanya soalan maut kat nuffnang..


July 28, 2011 at 5:31 PM
Aku Afzal said...

haah betul tu bro :) even follower aku sikit,tapi UV aku >200.tapi bukan keje mudah.macam bro kata kena rajin bw,komen entry and target silent reader :)

#nice entry(nak letak gak) haha


July 28, 2011 at 5:59 PM
Hana teen top said...

huhuhu..aku takde nuffnang..camna nak register tue? :( tak brapa celik la benda2 nie..BE tue pe ea?sory la, aku pun newbie huhuhu


July 28, 2011 at 5:59 PM
CikYana(",) said...

Nice tips
Cikyana bru dpt BE smlm

:))


July 28, 2011 at 6:27 PM
Cik Diana said...

sedih kOwt megharapbe yg xdpt2.. huhu


July 28, 2011 at 6:58 PM
ArulchelseA said...

dah buat..cuma anta tiket je blum.. masih tk de BE lg..tp tk pe lah..janji update blog..


July 28, 2011 at 8:04 PM
simanis said...

saya tak pernah dapat lagi...mungkin sebab skill belum power kot...heheheh


July 28, 2011 at 9:51 PM
APAN said...

cepat la kaya ko gini bro...rajin bodek nuffnang tu.haha....xpe, sambil menyelam minum air...
x semua yg disenaraikan tu aku wat gak...


July 28, 2011 at 11:14 PM
tia @ Ini Kisah Tia said...

jadik anak emass nuffnang :)


July 29, 2011 at 1:31 AM
khairul said...

blom ada rezki nk dpt BE lagi..still tryin'..anyway tks ttg info ni


July 29, 2011 at 10:09 AM
abah khalisha said...

ooo..cmni eh..barulah abah tau..alamklumlah abah ni org baru..itu nk kena belajar banyak ni


July 29, 2011 at 10:40 AM
TYNTHA LANA said...

adeh..lana tak terbuat2 lagi pasal hntr tiket tu..entah bila entah.hehehe


July 29, 2011 at 11:01 AM
jokergurl said...

kita tak pernah dapat BE ...............huhuhuhuhu


July 30, 2011 at 3:02 PM
shida'R said...

nice tips hehe terblog ^_^ tp xdpt be lg nih arghhh...~


July 30, 2011 at 10:41 PM
hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

nak BE gak ...tanya soalan/tiket tu ...kena email kpd nuff ke bro? ke ada kolum tempat bertanya ....huhu ...


xtahu..xprnh buat ...


excellence


July 31, 2011 at 8:24 AM
Carl id said...

Semalam baru hantar tiket pertanyaan pasal BE. Hari ni plak buat entri pasal ads ni. Dah mula goyang dah ni.


August 21, 2011 at 4:49 PM
MalaysiaRia said...

Website kami semua ada (lengkap) cuma yang no5 jer miss. Sbb tak tau nak kasi soalan apa. Cuma pernah hantar tiket supaya nuffnang dapat betulkan no KP kami yg silap...dan nuffnang jawab kata mereka dah betul, pastu kami susuli dengan menelefon tp bila kami tgk profile kami masih belum diperbetulkan hingga kini. Trafik kami tinggi setiap hari melebihi 1 ribu sehari, Website kami pun setiap hari di update dan mempunyai entry melebihi 10-15 entry setiap hari. Yang tinggalkan komen pun berlambak2.Kami juga dapat iklan baru spt iskandar malaysia tu. Kami rasa website kami memenuhi segala syarat nuffnang tetapi kami agak kecewa bila BE kami nuffnang terlalu kedekut nak kasi. Jemputlah datang melawat ke website kami http://www.malaysiaria.com.my


September 8, 2011 at 9:53 PM
A-Chik said...

Akhirnya jumpa jugak informasi ni..berguna sangat2 kat aku sbagai blogger baru.


September 17, 2011 at 10:40 AM

Post a Comment

 
© Terbelog.com All Rights Reserved.