Teknik Buat Biskut Raya

on 24.7.13

Salam Sejahtera,

Sebut sahaja tentang biskut tradisional,pasti terbayang akan biskut samprit, bahulu, bangkit kelapa, dahlia dan sebagainya. Kini biskut tradisional mendapat sambutan yang hangat dari orang ramai. Buktinya , kadangkala harga biskut tradisional adalah jauh lebih tinggi dari biskut-biskut yang moden.

Membuat kuih tradisional memerlukan kepakaran yang tinggi. Walaupun bahan-bahan yang diperlukan agak sedikit dan kosnya memang murah tetapi untuk menghasilkan biskut tradisional yang sedap dan bermutu tinggi adalah agak sukar sebenarnya. Meskipun lambakan buku resepi dan ruangan blog yang menyediakan resipi-resipi biskut traditional, ternyata membuatnya bukanlah semudah yang disangka. Ada teknik-teknik dan rahsia yang perlu diketahui.

belajar cara buat biskut raya

Setiap kali menjelang hari raya, selain hidangan tradisi seperti lemang, ketupat dan lain-lain, aneka biskut tradisional dan moden tradisional merupakan juadah popular yang akan menjadi pilihan. Sama ada tradisional mahupun moden, setiap satunya tetap memiliki keistimewaan.

Kaum Melayu Islam di Malaysia memang terkenal dengan aneka sajian lazat dan menyelerakan. Bahulu, makmur, dahlia, London Almond adalah di antara hidangan klasik dan klasik moden yang masih segar menjadi hidangan utama pada hari-hari perayaan dalam masyarakat kini.

Berbekalkan pengalaman hampir 20 tahun yang merangkumi perniagaan bakeri dan kelas masakan di Seri Ain Cake Corner milik sendiri di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, penulis ingin berkongsi resipi-resipi popular keluarga. Penulis berjalan ke banyak tempat bukan sekadar mengumpul resipi tetapi juga belajar teknik-teknik yang betul untuk menghasilkan biskut yang lazat. Klik Panduan Buat Biskut Raya untuk maklumat lanjut

Iklan Text :
1- Rahsia Mudah Hamil - Tips Kesuburan Untuk Wanita
2- Buat Duit dengan Kitab Teknik SEO
3- Panduan Video Lengkap Membina Blog WordPress Sendiri
4- Panduan Lulus MUET

Ranking: 5
Comments
0 Comments

{ 0 Komen... read them below or add one }

Post a Comment

 
© Terbelog.com All Rights Reserved.